HET KOMT NIET VANZELF

SOCIAL MEDIA

Social Media

FACEBOOK

Facebook

Social Media zijn belangrijk in de klantreis. Vooral het inspireren van relaties en het bevestigen van de merkindentiteit zijn in beeld. Daarnaast is het verleiden van nieuwe relaties tot direct contact via email een belangrijk touchpoint in de klantreis. Je wilt immers bouwen aan een goed 1 op 1 contact om uiteindelijk tot zaken te komen en dus zo snel mogelijk een directe relatie!

LINKED-IN

LinkedIn

Facebook speelt in op het contact tussen groepsleden, fans, vrienden en familie. LinkedIn is vooral een zakelijk netwerk, waar men communiceert over business, bedrijf, vakgebied of zakelijke interesses. Instagram speelt met fotonieuws in op hobbies, interesses en skills. Speel daar op in bij social media stories. WhatsApp is persoonlijk en wordt eigenlijk alleen bij VIP- en servicecommunicatie ingezet.

INSTAGRAM

Communicatiestijl

WhatsApp, YouTube, Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn en zijn in 2021 de belangrijkste social media. TikTok, Snapchat en Twitch zijn vooral populair bij de jeugd. In social media komen er regelmatig nieuwe spelers bij. Het is wijs om met relevante content te communiceren op media, waar jouw relaties actief zijn.